Tuesday, 3 January 2012

bosan ! nak kerja . lol ~

assalamualaikum :)
hai ,, lme dah rasenye x menaip . huhu .. harini aku nak cerita pasal kerja . 
sejujurnye aku bosan duduk rumah & digelar penganggur . dah dkt sebulan aku jadi penganggur terhormat .. mula2 aku plan nak lepaskan lesen kereta dlu baru g cari keje .. tapi lambat lg la nak dpt lesen tu .. duit poket pon dah kering ni.. tinggal rm1.00 je .. nak bli topup pon x lepas .. huaahaaha :(
mane nak cari keje ye ? kat kawasan tempat tinggal aku ni x byk peluang keje . ada pon tapi dah penuh ..
hah , baru aku teringat . lepas SPM dlu aku penah keje kt 1 kedai ni .. nama dia U LIAN MOBILITY CELCOM CXP . 

tempat ni khas utk BAYAR BIL CELCOM , BELI SIM KAD , BROADBAND , & TOPUP CELCOM shaja .. setakat ni ramai gak la yg tnye .. kau x nk keje lagi ke kt celcom tu ? ngehehee .. bukan x nk . tapi aku tunggu bos col aku dlu .. malu la nak g tnye ada kosong lagi x .. hahahaaaa .. boleh cmni ? :)

aku jugak penah keje kt 1 kedai kek kat area yong peng ni .. nama kedai tu FAR KEE BAKERY . hari2 la aku memandang kek tu .. 
dah ! jgn tgk lebih2 .. tau la lapo .. kih3 .. 
sebulan je aku keje kedai kek . x tahan la keje kat kedai kek .. penat . ehh ,, cerewet lak aku ni ? heheee .. bkn setakat penat aku bhnti .. aku bhenti pon ada sebab .. sebabnye aku nak sambung ke alam persekolahan. nak masuk form6 . hoho ..

# dan sekarang aku dibelenggu kebosanan .. duduk rumah tido sampai ayah jerit .. " hoi !! kau ni tido je .. cbe la tlg ibu wt keje rumah .. blaja masak ke " .. waduh !!! terkena den . fine la .. aku ni x reti masak . masak megi naseb bek sedap . kah3 .  baeekkk la ayah ..  anakmu nak blaja masak . tp law x sedap jgn komplain eh... law kne komplain punah harapan aku nak kawen ... wawawawaaaaa T_T